vrijdag 13 november 2015

't Is feest! 't Is feest! Het is hier nog nooit zo plezant geweest!

Nog een paar daagjes te gaan, en... 1 jaar blog!
Dus trakteer ik met een recept!
Van de ohmygodzezijnzolekkerre haverkoekjes!

Maar eerst een beetje Product Placement.  :)

Ok, iedereen weet dat haverkoekjes gezònd zijn, en je er dus ònbeperkt van mag eten!  Ha!

Wat hoor ik daar?  Misleidende reclame?  Allé, zeg nu zelf: er gaat amper 100g suiker in het recept, voor zo'n 25 koekjes.  Reken uit: da's 4g per koekje!  Peanuts!
En aangezien het oorspronkelijke recept komt uit een kookboek voor studenten, zijn ze nog eens su-per-sim-pel te maken ook!  Als dàt u niet over de streep haalt...
Wel, the best has yet to come: de kids looooove them!  U leest het goed: haver + kids + love in één zin!
Wie stiekem beneden al gespiekt heeft, heeft gemerkt dat er ook chocoladedruppels in gaan.   De één zegt 'ONGEZOOOOND', de ander (ik dus) zeg 'GELUKSHORMOOOOON'.  Maar niks weerhoudt u om het recept aan te passen aan eigen noden en behoeften, en de chocolade bijvoorbeeld te vervangen door rozijntjes ofzo.  Maar ik ben persoonlijk niet echt rozijntjes-gezind, en ben van mening dat de zaden en pitten de chocolade ruimschoots compenseren.  Het zit 'm allemaal in uw hoofd, zeg ik u.  :-)

Vergaap u nog even aan de speeksel-in-de-mond-opwekkende foto...
Toe dan, klik er maar eens op!






En nu: als de bliksem aan de slag!

Ingrediënten + werkwijze (want ja, het is écht zo simpel):

Meng in een grote kom:
125 g havervlokken
125 g bloem
3 eetlepels zonnebloempitten
3 eetlepels sesamzaad
snuif zout

Smelt 75g boter in pan (op vuur) of in kom (microgolf).  Los daar dan 100g suiker  in op.

Kieper dit bij de droge ingrediënten, meng en voeg vervolgens toe:
4 eetlepels plantaardige olie (vb maïsolie)
1 geklutst eitje
eventueel paar druppels vanille (of gebruik wat vanillesuiker)
75 g chocoladedruppels

Prepareer bakblik (invetten of bakpapier) en doe er hoopjes van het deeg op.  Druk plat met bolle kant van een lepel, ook de randjes ( om te vermijden dat ze zouden aanbranden).
Hop: tussen 10 en 15 minuten in oven.
Laat afkoelen op rooster, zodat ze kunnen uitharden.

Roep kinderen.
Val aan.


1 opmerking:

  1. oh, alvast proficiat!

    En hmm, die koekjes zijn sowieso MEGAlekker ;-)

    BeantwoordenVerwijderen