zondag 22 maart 2015

Wij overdrijven niet!

Eerder deze week las ik een eigenlijk wel schokkende log bij Romina.  Ik hinkel altijd wat achterop, blijkt wel, want dit was al efkes bezig op blogs en in columns enz.  En ik postte als comment bij Romina dat ik redelijk gespaard gebleven ben van zulke dingen.
Echt.
Ik kon me niet herinneren dat ik zoiets meegemaakt had.

En gisteren zat ik met Man in de zetel, en keken we naar het laatavondjournaal.  En #wijoverdrijvenniet passeerde als item.  En Man vroeg of ik ook...?  En toen nam ik de tijd om er echt over na te denken.  En toen besefte ik dat ja, ik ook.  Dingen die ik afgedaan had als 'bwah, iedereen komt dat wel tegen...'
Maar dit is niét normaal, mensen!

Ik, als wat, dertienjarige?  In de meubelwinkel, mét mijn ouders nota bene, en de ongezonde interesse van de oude verkoper...  Gedegouteerd zijn mijn ouders weggegaan.  Ik was nog zo 'bleu' dat ik zelfs niet snapte waarom ze zo'n drama gemaakt hadden in de winkel.

Of ik, als leerlinge in het middelbaar.  Een meisjesschool...  onweerstaanbaar voor maniakale masturbeerders aan de overkant van de straat.

En later, ik pendel tussen hogeschool en thuis: de potloodventer die in de trein rechtover mij komt zitten met zijn spel uit zijn broek...

Als twintiger: ik vier carnaval als een onbekende in mijn billen knijpt...  Die heeft dan wel mijn hand in zijn gezicht gekregen.

Wat ik niet zou gedurfd hebben onlangs, toen ik lastiggevallen werd in een Brussels station.  Heb mij uit de voeten kunnen maken, maar niemand die ter hulp kwam.  't Was nochtans piekuur, volk genoeg... :(

En Man werd er stil van.  We zijn nu zoveel jaren samen, en ik had dit nooit verteld.3 opmerkingen:

 1. Mogen we deze toevoegen aan de Wijoverdrijvenniet.org? Laat je me weten welke afbeelding erbij mag? ♡♡

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk Romina, doe maar. Hopelijk draagt mijn steentje bij tot het groter geheel. Kan je mijn appelfoto nemen? Anders is de #wijoverdrijvenniet-logo ook ok.

   Verwijderen
 2. Merci!
  Het staat erbij, met appelfoto ;) Meer dan 60 mensen blogden al hun verhaal, duizenden en duizenden tweetten het. Qua signaal kan dat tellen ;)

  BeantwoordenVerwijderen